perjantai 17. lokakuuta 2014

Kuulumisia

Nemin kanssa kävimme tänään eläinlääkärissä. Oman vainoharhaisuuden takia kuvittelin Nemillä olevan kaikennäköisiä sairauksia mitä Google vain kertoo.. ;)
Liian tiuhaan tahtiin on kaksi tuttua koiraa menehtynyt syöpään ja aloin näkemään niitä oireita myös Nemissä. Ajattelin että parasta tarkistaa niin saan tulevat yöt nukuttua rauhassa
 
Nemiltä otettiin verikokeet, ja arvot näyttivät ihan normaaleilta. Eläinlääkäri myös kokeili Nemin kauttaaltaan läpi ja huomasi että se hieman aristaa selkäänsä joten päätettiin ottaa röntgenkuvat selästä.
 
Valitettavasti selästä löytyi välimuotoinen lanne-ristinikama, kuvien perusteella aste on kuitenkin 1, joten mitään kovin vakavaa siellä ei ole. Nemiltä on 5 vuotta sitten otettu selkäkuvat, joissa selästä ei löytynyt mitään huomautettavaa. Onhan tämä eri asia ottaa selkäkuvat koiralta joka on 6-vuotias kuin koiralta joka on vasta 2 ja täysin terve. Vanhemmiten koirille usein tulee näitä vaivoja..
Eläinlääkäri kuitenkin antoi ohjeeksi tarkkailla liikkumista, hieroa ja välttää hyppimistä.
 
Lonkista tuli myös kuvat ja eläinlääkäri veikkasi niitä B/B, kuten ne 5 vuotta sitten on myös lausuttu. Joten muutoksia jalkojen suhteen ei ole.
 
Sain mielenrauhan ja tästä on hyvä jatkaa. Harrastellaan kaikkea kevyttä jatkossa! ;)
 
***
 
Nemin pennun "Neelan"  tapasin tänään pitkästä aikaa. Siitä on tullut TODELLA kaunis tyttö, pentumaisuus on hävinnyt ja nyt Neela on jotenkin aikuismaisen kaunis. Ja olipa todella leikkisä tyttö!
 
 
 
Tässä vielä Nemin pentu "Samu":
 

Ei kommentteja: