tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kevät ja käärmeet

Meidän loistavasti alkanut pääsiäinen päättyi aika ikäviin tunnelmiin. Olimme eilen aamulenkillä metsässä ja kuinka ollakaan metsäpolulla makasi kyykäärme. Eipä sitä huomattu ennenkuin koirat olivat tunkeneet nenänsä käärmeeseen ja sihinä alkoi.

Ajattelinkin ettei pistoa onneksi tullut, kun ei koirat inahtaneetkaan. Vasta kotona Nemi sitten hakeutui viereeni ja vaikutti hyvin humalaiselta. Arvasin että nyt on kyy iskenyt hampaansa ja soittoa päivystykseen joka ohjasi meidät suoraan Helsinkiin/Vantaalle eläinsairaala Aistiin.

Onni oli matkassa, sillä Aistissa oli vain yksi pussi vasta-ainetta jäljellä. Päästyämme perille Nemin kuono oli turvonnut jo niin paljon että hengittäminen näytti aika vaikealta. Pahalta näytti, ulkonäöllisesti.

Aistissa Nemi sai heti tipan suoneen ja vasta-aineen valumaan. Otettiin myös verikokeet, joista tutkittiin veren hyytymistekijät. Virtsanäytteestä taas tutkittiin munuaisten toiminta. Mitään hälyyttävää ei onneksi löytynyt testituloksista. Toiset verikokeet otettiin vielä ennen kotiinlähtöä ja niissä toinen tulos oli aivan ylärajoilla, joten tarvitsee tarkkailla Nemin juomista ja ikenien väriä sekä korvia. Nesteytyksessä Nemi oli yhteensä 7 tuntia ja olimme kotona vasta myöhään yöllä.

Erittäin rankka päivä, ilman ruokaa, stressi koiran hyvinvoinnista ja Jade koko päivän takapaksissa odottamassa meitä. Klinikalla oli myös ruuhkaa, vain yksi eläinlääkäri ja hoitaja, joten heidän lupaama "hetki" oli pitkä..

Nyt kuitenkin olemme kotona ja kaikki on mennyt tosi hyvin. 
Tämä viikko sitten vaan lepäillään kotona rauhassa.

Kannattaakin kaikkien pitää silmät auki metsässä, käärmeet on varmaan vielä aika sekaisin kun ovat vasta heräilleet. Sen takia niitä varmaan näkeekin poluilla ja muilla yleisillä paikoilla ja iskevät heti täysillä kiinni.

Ei kommentteja: