perjantai 31. toukokuuta 2013

Vesipelastus

Vesipelastuskausi starttasi eilen, meidän osalta. Minulla on ollut hieman motivaatio-ongelmaa, sitä se teettää kun aloittaa nyt jo KUUDENNEN kauden alokasluokassa. Aina vaan niitä samoja liikkeitä, tai lähinnä sitä vientiä.. Se koko sana saa savun nousemaan minun korvistani.

Jokatapauksessa eilen aloitettiin ja nappasin molemmat koirat mukaani. Onneksi sää oli aurinkoinen niin ei tehnyt pahaa seisoskella rannassa.
Jaden kanssa aloitettiin veneen haulla, suoraan vaan täydestä (30 m) matkasta. Ei mitään armoa. Jade lähti tosi hyvin rannasta ja haki veneen mutta päästi sitten kuitenkin irti köydestä n. 1 metri ennen maalitolppia. Vesi oli tosi matalalla, mutta ei nyt niin ajoissa pitäisi jalat osua maahan.. Otettiin sama homma vielä uusiksi lyhyemmällä matkalla, mutta ei se vaan hinannut tolppien ohi sitten millään!

Toisella kierroksella pääsi Nemi vauhtiin. Nemi on ollut meidän mukana todella vähän, ehkä kerran kesässä ja on tehnyt lähinnä helppoja liikkeitä, kuten veneestä hyppyä ja köyden hakua (mikä on helpotettu versio veneen hausta). Eilen tein sitten aika vaarallisen ja röyhkeän päätöksen kun otin ihan kylmiltään veneen haun. Nemi ei siis ole KOSKAAN hakenut venettä. Soudettiin taas täyteen matkaan (30 m). Nemi lähti hurjalla vauhdilla rannalta, ui suoraan veneelle, nappasi köyden ja ui rantaan tolppien välistä. Tämä oli ihan TÄYDELLINEN suoritus, josta kokeesta olisi tullut täydet 25 pistettä!! Nemi on todella fiksu koira ja sen takia ajattelin ottaa tämän riskin, vaikka se ei liikettä ole koskaan tehnyt, eikä ymmärrä tolppien tarkoitusta.

Viimeisellä kierroksella oli taas Jaden vuoro ja kokeilin vientiä (riskillä..). Nyt soudettiin ihan pieni matka, jotta saadaan Jade edes lähtemään sieltä rannalta kapula suussa. Näin ekaksi treenikerraksi Jade suoritti viennin erinomaisesti! :) Ei mitään epäröintiä tai sijaistoimintoja (veden lipitystä) vaan suoraan veneelle tuomaan esinettä.

Voisin sanoa että erinomaisesti sujuneet treenit! :) Ensikerralla otan myös molemmat koirat, katsotaan onko meidän Nemistä vesipelastajaksi ;)

Ei kommentteja: